Páginas

viernes, 27 de julio de 2012

Intersindical, per la mobilització social i laboral enfront de la política de retallades de Rajoy

El secretariat de la Intersindical Valenciana aposta per articular un ampli front social capaç d’aturar la política de màxims del neoliberalisme.

El secretariat de la Intersindical Valenciana s’ha reunit per valorar la situació generada per la política de retallades del govern de Rajoy, que s’han concretat en la publicació del Reial Decret 20/2012, l’aprovació de diversos plans d’ajustament, la reforma laboral o l’atac a les llibertats individuals i col·lectives. Per al sindicat totes aquestes mesures no serviran per a eixir de la crisi sinó, al contrari, empobriran les treballadores i treballadors i el conjunt de la societat, ja que s’ha sobre aquests tot el seu pes. Per això, s’oposa totalment a aquestes, atés que es basen en les receptes neoliberals dictades pel Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu i altres organismes internacionals que pretenen: privatitzar els serveis públics; disminuir considerablement els salaris del conjunt de la població i tindre una gran borsa de persones aturades per ocupar llocs de treball mal remunerats i sense que generen drets ni futures prestacions socials

Intersindical demana al conjunt de partits el compromís de fer reversibles les retallades
Intersindical Valenciana, davant d’aquesta situació, considera que cal articular un gran front sindical, social i laboral que frene totes aquestes polítiques. En aquest sentit, fa una crida a tots els sindicats, organitzacions i plataformes socials, partits polítics… per iniciar un procés de mobilitzacions que obligue els governs de Rajoy i Fabra a rectificar o a convocar noves eleccions. Per al sindicat, les polítiques aplicades per Rajoy són un frau democràtic, en tota regla, ja que està incomplint el seu programa i promeses electorals, per això cal que el conjunt de la ciutadania s’expresse en un referèndum o en les urnes. A més, des del sindicat s’assegura que són possibles i necessàries altres polítiques, unes mesures que suposen un gir social i polític, que activen l’economia i beneficien el conjunt de la ciutadania i no, com ara, que només beneficien els especuladors que pretenen arruinar-nos a totes i tots.
Intersindical Valenciana demana al conjunt de partits que es comprometen públicament a fer reversibles totes les mesures aplicades pels governs de Rajoy i Fabra tant les que afecten els drets laborals i socials com les privatitzacions o externalitzacions. En concret proposa que totes les privatitzacions queden sense efecte i que s’expropien totes les empreses i serveis privatitzats per la Generalitat valenciana o el govern espanyol.
Quant a les mobilitzacions, Intersindical Valenciana aposta per convocar lluites sectorials en tots els àmbits i terrritoris durant el mes d’agost i setembre; ocupar els carrers de Madrid el dia 15 de setembre; forçar el govern de Rajoy a convocar una referèndum vinculant sobre les retallades i convocar una vaga general laboral i ciutadana en els propers mesos que siga el punt àlgid de les mobilitzacions sectorials i generals que paralitze el conjunt de l’estat i que obligue Rajoy a canviar de política o anar-se’n a casa.

No hay comentarios: