Páginas

jueves, 31 de marzo de 2016

Intersindical ha presentat al·legacions a la proposta d’Acord de Legislatura

El Sindicat aposta per la millora de les condicions laborals del personal i dels serveis públics.

El Sindicat comparteix la necessistat d’un Acord de Legislatura que com ha defensat moltes vegades aquest és un instrument que pot ordenar la negociació i fer compatible donar el millor servei a la ciutadania i, alhora, millorar les condicions de treball del personal públic, sempre des de l’acord entre parts, no des de la imposició unilateral.
Les propostes del Sindicat pretenen millorar les condicions laborals del personal que hi treballa
Intersindical Valenciana fa una valoració positiva de les mesures contingudes en la proposta d’acord, però entenem que és un acord molt parcial si el comparem amb les necessitats de la Generalitat. Per tant, la nostra organització ha proposat la inclusió de tota una sèrie d’assumptes per donar-li un major abast a aquest Acord.
Per això, les nostres propostes, les nostres al·legacions, persegueixen millorar l’acord i fer-lo realment útil per al personal al servei de la Generalitat i per les valencianes i valencians. De no modificar-lo, de no aceptar-se les esmenes presentades, l’acord corre el risc de quedar en un escrit benintencionat, però que no resoldrà els problemes reals de la gent i que mantindrà la situació actual.
Les propostes del Sindicat pretenen millorar les condicions laborals del personal que hi treballa, potenciar els serveis públics, avançar en la modernització i valencianització de les Administracions Públiques i garantir una millor prestació dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania.
Entre les propostes presentades cal destacar:
- La inclusió del personal laboral de la Conselleria de Sanitat i de l’àmbit de l’Administració del Consell
- La necessitat de mantindre o augmentar la plantilla en els diferents sectors que composen la Generalitat Valenciana.
- La realització de processos de consolidació del treball del personal interí garantint el seu accés a la funció pública a través d’un accés diferenciat o processos extraordinaris.
- En els sectors de l’administració del Consell i sanitat, els processos selectius prendran la forma de concurs-oposició i la valoració del temps de serveis prestats en les Administracions Públiques i l’experiència en els llocs de treball objecte de la convocatòria suposarà, almenys, un 25% de la puntuació màxima possible.
- L’eliminació de les limitacions de les ofertes d’ocupació pública realitzades a través de les lleis de pressupostos generals de l’Estat.
- El compromís de la modificació de la Llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana amb objectius concrets com: limitació de la de lliure designació als llocs de trebal; requisit de coneixement de valencià per a l’accés a la Funció Pública; establiment de formes d’accés basades en la formació i preparació professional a través de la creació de l’Escola Valenciana d’Administració Pública…
- La recuperació del poder adquisitiu perdut en els darrers anys amb la creació d’un fons compensatori de l’1% anuals durant els propers tres anys i el pagament del 100% de les retribucions en la situació d’Incapacitat Temporal (IT).
- La creació dels agents d’igualtat en tots els sectors de la Generalitat.
- La posada en marxa d’un Pla Pilot per a estudiar la idoneïtat dels permisos iguals i intransferibles per naixement, acolliment i adopció
- L’ampliació de la jornada especial d’estiu i la seua aplicació a tots els sectors.
- La negociació d’un acord d’ordenació de l’acció sindical en l’ambit general.
- La formació ha de ser gestionada per la propia Generalitat, no per entitats col·laboradores ni sindicats, i ha d’estar basada en les necessitats formatives reals.
- La necessitat de donar un canvi real i total a la prevenció de riscos laborals que s’ha heretat de l’anterior govern de la Generalitat. En eixe sentit s’ha presentat tot un pla d’accions en aquesta matèria. Una de les propostes és una auditoria reglamentària dels Serveis de Prevenció propi de la Generalitat Valenciana i altra l’adscripció orgànica i funcional dels Sectors d’Educació, Justícia i Administració de la Generalitat a la conselleria competent en matèria de funció pública.
- La reversió de la privatització de la gestió de serveis sanitaris.
- La recuperació del servei de ràdio i televisió públiques.
- La realització d’una auditoria ciutadana de la despesa i del deute de l’Administració Pública.
- El compromís a mantenir els serveis públics que presta actualment el sector públic de la Generalitat i a iniciar negociacions amb els sindicats representatius en eixe àmbit per tal de negociar una nova llei del sector públic de la Generalitat, així com a mantenir les plantilles actuals
- La negociació i l’establiment de la Carrera Professional per al Personal al Servei de l’Administració de Justícia
- El compromís de la Generalitat Valenciana a pagar la carrera professional i els sexennis al personal interí dels diferents sectors.
- La revisió i modificació dels acords i la normativa en matèria de carrera i de desenvolupament professional horitzontal per evitar les actuals discrimnacions i penalitzacions en els casos de mobilitat des d’un grup a altre.
- La reversió de les prestacions per IT actualment ateses per Mutualitats
- La classificació, prèvia negociació en les meses sectorials, de llocs de treball dels diferents cossos adscrits al grup B que preveu la LOGFPV.

No hay comentarios: