Páginas

viernes, 2 de mayo de 2014

Las sentencias obligan al conseller a prometer el reconocimiento de la deuda de la paga extra



En la reunión mantenida el miércoles, 30 de abril, entre el conseller de Hacienda y los sindicatos presentes en la Mesa General de la Generalitat Valenciana, entre los que se encuentra la Intersindical, el representante del Consell se ha comprometido a llegar a un acuerdo según el cual la Generalitat reconocería como deuda a todo su personal los importes de la paga extra que están reconociendo los juzgados y tribunales. A esa propuesta llega el conseller obligado por las resoluciones judiciales que están acorralando a la Generalitat Valenciana. Pero a pesar de las buenas palabras del conseller, aún quedan muchas incógnitas que amenazan el cobro.

La propuesta del conseller tiene diversas fases:
1- Petición por parte de la Generalitat Valenciana al Gobierno del Estado de convocatoria de la Mesa General de las Administraciones Públicas, para tratar y aprobar una posición común de todas las administraciones del Estado sobre el pago de las cantidades que están reconociendo jueces y tribunales y si no se produce, entonces se pasaria a la segunda fase:
2- Convocatoria de la Mesa General de la Generalitat Valenciana antes de finalizar el mes de mayo, para aprobar un acuerdo que tendría las siguientes características:
a) La Generalitat reconocería la deuda de lo que están acordando juzgados y tribunales: importe íntegro para el personal de Justicia, 44 días para el resto de personal funcionario y estatutario y 15 días para el personal laboral.
b) Se negociaría un calendario de pagos que no iría más allá de enero de 2015. La mayor parte se pagaría ese mes, ya que se dispondría del crédito del nuevo presupuesto.

Intersindical califica la propuesta de positiva, ya que se parte de la voluntad del Consell de afrontar las deudas y pagarlas. No obstante, quedan pendientes algunas incógnitas:

·         Parece casi seguro que el Ministro de Hacienda, Cristóbal Montoro, no convocará la Mesa General de las Administraciones Públicas.
·         Suponiendo que se llegue a un acuerdo satisfactorio en la Mesa General valenciana, no se descarta que el Gobierno central no recurra el acuerdo, e incluso, que pida su suspensión. Por otro lado, el Tribunal Supremo ha elevado consulta al Constitucional sobre la retroactividad del Decreto de Rajoy.

En cuanto tengamos más datos concretos, desde Intersindical convocaremos asambleas de todo el personal afectado para poder informar sobre este asunto y para decidir democráticamente cualquier propuesta de acuerdo que presente el gobierno valenciano.
EN VALENCIÀ:  


Les sentències obliguen al conseller a prometre el reconeixement del deute de la paga extra



En la reunió mantinguda el dimecres, 30 d’abril, entre el conseller d’Hisenda i els sindicats presents en la Mesa General de la Generalitat Valenciana, entre els quals es troba la Intersindical, el representant del Consell s’ha compromés a arribar a un acord segons el qual la Generalitat reconeixeria com a deute a tot el seu personal els imports de la paga extra que estan reconeixent els jutjats i tribunals. A eixa proposta arriba el conseller obligat per les resolucions judicials que estan acorralant la Generalitat Valenciana. Però malgrat les bones paraules del conseller, encara queden moltes incògnites que amenacen el cobrament.

La proposta del conseller té diverses fases:
1- Petició per part de la Generalitat Valenciana al Govern de l’Estat de convocatòria de la Mesa General de les Administracions Públiques, per tal de tractar i aprovar com a postura comuna de totes les administracions de l’Estat el pagament de les quantitats que estan reconeixent jutjats i tribunals i si això no es produeix, aleshores es passaria a la segona fase:
2- Convocatòria de la Mesa General de la Generalitat Valenciana abans de finalitzar maig, per a aprovar un acord que tindria les següents característiques:
a) La Generalitat reconeixeria el deute del que estan acordant jutjats i tribunals: import íntegre per al personal de Justícia, 44 dies per a la resta de personal funcionari i estatutari i 15 dies per al personal laboral.
b) Es negociaria un calendari de pagament que no aniria més enllà de gener de 2015. La part més grossa es pagaria eixe mes, ja que es disposaria del crèdit del nou pressupost.

Intersindical qualifica la proposta de positiva, ja que es parteix de la voluntat del Consell d’enfrontar els deutes i pagar-los. No obstant això, queden pendents algunes incògnites:

·         Sembla quasi segur que el Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, no convocarà la Mesa General de les Administracions Públiques.
·         Suposant que s’arribe a un acord satisfactori en la Mesa General valenciana, res no descarta que el Govern central no recórrega l’acord i, fins i tot, que demane la seua suspensió. Per altra banda, el Tribunal Suprem ha elevat consulta al Constitucional sobre la retroactivitat del Decret de Rajoy.

En quan tingam més dades concretes, des de Intersindical convocarem assemblees de tot el personal afectat per a poder informar sobre aquest assumpte i per a decidir democráticament qualsevol proposta d’acord que presente el govern valencià.

No hay comentarios: