Páginas

lunes, 24 de marzo de 2014

La Marxa de la Dignitat omple els carrers de Madrid

Intersindical Valenciana valora positivament la jornada del 22M.
Més de dos milions de persones han omplert els carrers de Madrid en la convocatòria feta per la Coordinadora Estatal de la Marxa de la Dignitat 22M. Entre les persones que van recòrrer els carrers de Madrid es trobaven milers de valencianes i valencians que es van desplaçar per diversos mitjans. Una part, caminant des del passat dia 9 de març, altres en els 84 autobusos comptabilitzats pels organitzadors i molts altres en transport públic o privat. La columna valenciana va eixir a les 9 hores de Rivas Vaciamadrid per anar a Vallecas on va tindre una gran recepció pels col·lectius socials i les veïnes i veïns del barri. Després del dinar es va desplaçar caminant fins el Passeig del Prado on va començar la manifestació.
La manifestació estava encapçalada per una gran pancarta amb la paraula dignitat en catàla, castellà, gallec, eusquera i asturià. En la pancarta anaven un home i una dona representant a cada territori i una persona de les organitzacions organitzadores, entre les quals es troba la Intersindical Valenciana. Darrere anaven les pancartes dels territoris (Andalusia, Astúries, Galiza, Euskal Herria, País Valencià, Catalunya…), moviments socials, totes les marees, sindicats i partits polítics.

Més de dos milions de persones van participar en la multitudinària manifestació. Quan la capçalera va arribar a la Plaça de Colom encara n’hi havia molta gent a Atocha i una gentada a les voreres i carrers laterals per poder avançar.
La mobilització ha estat un èxit tant per la participació com per l’organització. Una organització des de la base, de caràcter horitzontal i plural, on totes les persones i col·lectius han treballat per garantir l’èxit d’una mobilització social que acabe amb les polítiques neoliberals dels governs de la troica. Unes polítiques al servei de la minoria i dels poderosos que estan empobrint la població i acabant amb els drets de les treballadores i treballadors i del conjunt de la ciutadania.
Les reivindicacions de la Marxa de la Dignitat, al voltant de les quals s’han agrupat tants moviments socials, són clares: no al pagament del deute; no a les retallades; no als governs de la troica i pa, treball i sostre per totes i tots.
Intersindical Valenciana valora positivament la mobiització i la manifestació del 22M i la patircipació activa de milers de valencianes i valencians. Per altra part, critica l’actuació de la Delegació del Govern de Madrid que ha estat des del primer moment intentant “criminalitzant” una protesta pacífica i multitudinària. El desplegament policial i la seua actuació en la Plaça de Colom quan l’acte encara no havia acabant i estava cantant la Solfònica n’és un clar exemple.
Finalment, el Sindicat anima a participar en les accions previstes per als dies 23, 24 i 25 de març. Els actes seran:

Diumenge dia 23:

Acte: “Assemblea oberta” per a parlar de la continuïtat del Moviment 22M.
Lloc: Plaza Museo Reina Sofía. Hora: d’11:00 a 14:00 h.

Dilluns dia 24:

Acte 1: Rodeja la Borsa. Lloc: c/ Antonio Maura. 
Hora: 11:30-13:30 h.
Acte 2: Manifestació que recorrerà diversos Ministeris del Govern.
Lloc: Ministeri de Serveis Socials, Ministeri d’Economia i Ministeri d’Ocupació (al Passeig de la Castellana). Hora: 19:00-22:00 h.

Dimarts dia 25:

Acte: Assemblea Estatal del 22M.
Lloc: Borromeo. Hora: 11:00 h.

Fuente: http://intersindical.org

No hay comentarios: