Páginas

martes, 13 de agosto de 2013

Ni retallades salarials, ni pèrdua de drets

Intersindical Valenciana contrària a la reducció salarial i de pèrdua de drets impulsada pels buròcrates del FMI i UE. Aquesta política antisocial provocarà més empobriment i misèria per la majoria de la població.
Les propostes del FMI, assumides per la Unió Europea, de rebaixar els salaris de les treballadores i treballadors en un 10%, augmentar l’IVA, reduir les partides pressupostàries d’educació, sanitat, serveis socials… i reformar les pensions per reduir-les i augmentar l’edat de jubilació no són les que necessita la majoria de la població ni suposaran creació d’ocupació sinó tot el contrari. Aquestes mesures que no són noves, s’han posat en marxa a molts estats del món, com Amèrica Llatina al segle passat o, recentment, Grècia o Portugal, estan portant a un greu empobriment de la majoria social mentre les grans empreses, la banca i els especuladors financers continuen augmentant les seues rendes. Per tant, són mesures destinades a enriquir a uns pocs a costa del 99% de la població.
Per altra part, ni la senyora Lagarde ni el senyor Rehn representen a les ciutadanes i ciutadans ni han estat triats democràticament. No tenen cap legitimitat democràtica ni moral per pretendre imposar unes mesures ni a l’estat espanyol ni a cap altre estat. No ens representen, tots dos representen als poderosos i, a més, tenen salaris, prebendes i vinculacions a grups de pressió que esperen obtindre beneficis a costa de les mesures proposades pels organismes internacionals.
Finalment, Intersindical Valenciana adverteix al govern espanyol que no accepte cap d’aquestes propostes i que faça cas omís a les pretensions internacionals de sometre, més encara, a les treballadores i treballadors. Per al Sindicat, existeixen altres polítiques per eixir de la situació que patim però, per fer-les possibles, cal un canvi de govern per un altre que aposte per polítiques per la majoria social.

No hay comentarios: