Páginas

domingo, 22 de marzo de 2020

Intersindical Valenciana cede su subvención pública por representatividad a programas de asistencia sanitaria o de ayuda a colectivos vulnerables.

En el sindicato somos conscientes que estamos ante una emergencia sanitaria donde está en juego la salud o la vida de muchas personas y que, además, esta crisis sanitaria está afectando de una forma severa al conjunto de la clase trabajadora y especialmente a los grupos sociales más vulnerables.

Al mismo tiempo, también somos conscientes de que las finanzas de la Generalitat Valenciana están en una situación de debilidad económica, que dificultará enormemente su capacidad para destinar recursos extraordinarios para hacer frente a la crisis; lo cual, sin duda, se traducirá en un perjuicio por la sociedad valenciana, bien a corto plazo por las dificultades para reforzarlos servicios sanitarios o los servicios sociales o bien, a largo plazo, hipotecando todavía más nuestras instituciones y nuestro futuro como pueblo.

Es por eso que el Secretariado Confederal de la Intersindical Valenciana donde están representados la totalidad de los sindicatos integrantes de la Confederación (STEPV, STAS, Intersindical Salud, STICS, STM, CAT, TUC,OSUT, SF-Intersindical) ha decidido, por unanimidad, renunciar a la subvención de la Dirección General de Trabajo, Bienestar y Seguridad Laboral, destinada a los sindicatos y organizaciones sindicales, en proporción a su representatividad para el ejercicio 2020; y que el importe dela misma se destine en programas de asistencia sanitaria o de ayuda a los colectivos sociales más vulnerables.
Atendiendo a la cuantía de la subvención del año pasado, estaríamos hablando de una cantidad que rondaría los 67.000 €. Una cantidad que, sabemos no es significativa ante las necesidades del momento actual, pero también es cierto que, si conseguimos sumar muchas modestas aportaciones del conjunto de la sociedad civil, la contribución puede ser importante y, más en un momento como este en que cualquier ayuda siempre es buena.
A cambio de la cesión, solo pedimos que, por parte del Conseller de Hacienda se certifique la transferencia de crédito, por el importe de la subvención que corresponda a la Intersindical Valenciana, del programa presupuestario 315.10 de condiciones de trabajo y administración de relaciones laborales (3.050.000 €), de la Dirección General de Trabajo al programa de asistencia sanitaria o de servicios sociales que el Consejo considero más necesidad de recursos.
La situación de crisis sanitaria y social que estamos viviendo, requiere que todos y todas colaboramos en la medida de nuestras posibilidades y que la solidaridad tiene que estar el motor de cohesión social que nos permita superar la situación. El compromiso transversal con la clase trabajadora y con el pueblo valenciano de la Intersindical Valenciana es inquebrantable y, es, en este sentido, que ante momentos de dificultad, tenemos que dar el mejor de cada cual de nosotros. Intersindical Valenciana está formada por los sindicatos:
-Sindicato de Trabajadoras y Trabajadores de las Administraciones y Servicios Públicos (STAS), del que forma parte INTERSINDICAL JUSTICIA
-Intersindical Salut
-Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià(STEPV)
-Sindicat de Treballadors i Treballadores del Metall (STM)
-Sindicat deTreballadores i Treballadors de la Indústria, Comerç i Serveis (STICS)
-Sindicat Ferroviari del País Valencià (SF-Iv)
-Col·lectiu Autònom de Treballadores i Treballadors del País Valencià(CATPV)
-Sindicat de Treballadores i Treballadors per la Unitat de Classe (TUC) -Organització Sindical Unitària de Treballadors i Treballadores (OSUT)
-Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades -Intersindical Jove

EN VALENCIÀ:

Al sindicat som conscients que estem davant una emergència sanitària on està en joc la salut o la vida de moltes persones i que, a més, aquesta crisis sanitària està afectant d’una forma severa al conjunt de la classe treballadora i especialment als grups socials més vulnerables.
Al mateix temps, també som conscients de que les finances de la Generalitat Valenciana estan en una situació de debilitat econòmica, que dificultarà enormement la seua capacitat per destinar recursos extraordinaris per fer front a la crisi; la qual cosa, sense dubte, es traduirà en un perjudici per la societat valenciana, bé a curt termini per les dificultats per reforçar els serveis sanitaris o els serveis socials o bé, a llarg termini, hipotecant encara més les nostres institucions i el nostre futur com a poble.
És per això que el Secretariat Confederal de la Intersindical Valenciana on estan representats la totalitat dels sindicats integrants de la Confederació (STEPV, STAS, Intersindical Salut, STICS, STM, CAT, TUC, OSUT, SF-Intersindical) ha decidit, per unanimitat, renunciar a la subvenció de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral, destinada als sindicats i organitzacions sindicals, en proporció a la seua representativitat per a l’exercici 2020; i que l’import de la mateixa es destine a programes d’assistència sanitària o d’ajuda als col·lectius socials més vulnerables.
Atenent a la quantia de la subvenció de l’any passat, estaríem parlant d’una quantitat que rondaria els 67.000 €. Una quantitat que, sabem no és significativa davant les necessitats del moment actual, però també és cert que si conseguim sumar moltes modestes aportacions del conjunt de la societat civil, la contribució pot ser important i, més en un moment com aquest en que qualsevol ajuda sempre és bona.

A canvi de la cessió, només demanem que, per part del Conseller d’Hisenda es certifique la transferència de crèdit, per l’import de la subvenció que corresponga a la Intersindical Valenciana, del programa pressupostari 315.10 de condicions de treball i administració de relacions laborals (3.050.000 €), de la Direcció General de Treball al programa d’assistència sanitària o de serveis socials que el Consell considere més necessitat de recursos.
La situació de crisis sanitària i social que estem vivint, requereix que tots i totes col·laborem en la mesura de les nostres possibilitat i que la solidaritat ha d’estar el motor de cohesió social que ens permeta superar la situació. El compromís transversal amb la classe treballadora i amb el poble valencià de la Intersindical Valenciana és inquebrantable i, és, en aquest sentit, que davant de moments de dificultat, hem de donar el millor de cadascú de nosaltres.

Intersindical Valenciana està formada pels sindicats:

-Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Administracions i Serveis Públics (STAS)
-Intersindical Salut
-Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV)
-Sindicat de Treballadors i Treballadores del Metall (STM)
-Sindicat de Treballadores i Treballadors de la Indústria, Comerç i Serveis (STICS)
-Sindicat Ferroviari del País Valencià (SF-i)
-Col·lectiu Autònom de Treballadores i Treballadors del País Valencià (CATPV)
-Sindicat de Treballadores i Treballadors per la Unitat de Classe (TUC)
-Organització Sindical Unitària de Treballadors i Treballadores (OSUT)
-Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades
-Intersindical Jove

NdP_Renuncia_Subvenció_Intersindical_Valenciana.doc

NdP_Renuncia_Subvenció_Intersindical_Valenciana_castellà.pdf

No hay comentarios: