Páginas

viernes, 15 de noviembre de 2019

Intersindical Valenciana exigeix estar en la Mesa General de Negociació i el Consell calla davant aquesta petició

Hui, Intersindical Valenciana i FSES s’han concentrat a les portes del Palau de la Generalitat Valenciana per exigir, una vegada més, la inclusió de les dues organitzacions sindicals a la Mesa General de Negociació de personal laboral, estatutari i funcionari de la Generalitat (MGNI). Un centenar de delegades i delegats ha participat en la concentració on s’ha cridat a favor de la llibertat sindical i el dret a la negociació col·lectiva del personal de la Generalitat.
Aquesta exclusió de la MGNI obeix a l’aplicació d’una sentència del TS que considerem absolutament incongruent, perquè emparant-se en la interpretació d’un precepte legal margina de la negociació col·lectiva, en el cas concret de la Generalitat Valenciana, a més del 48% de la representació del personal que va votar en les passades eleccions sindicals, i atorga tota la representació als sindicats que només representen un 41% dels vots. Unes dades que demostren que el TS ha comés una errada descomunal amb la seua sentència, en no preveure les conseqüències que la seua aplicació comporta en la pràctica. Si el TS pretén defensar els interessos generals de les treballadores i treballadors i, al mateix temps, dotar els acords als que s’hi puguen arribar amb una representació sindical suficient, és evident que aquestes premisses no es compleixen excloent de la negociació col·lectiva a la meitat de les treballadores i treballadors de la Generalitat, en concret al primer i segon sindicat en vots. Un fet que deslegitima qualsevol acord al qual es puga arribar en la MGNI.

Aquests arguments s’han exposat en diferents reunions amb Presidència, la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques i els partits del Botànic II, on, malgrat expressar-nos que compartien les nostres tesis, només hem obtingut la nostra exclusió de la MGNI i la callada per resposta davant les nostres propostes. Aquest silenci suposa que l’Administració i els partits polítics no han pres cap decisió per restituir la legitimitat de la negociació col·lectiva de la MGNI, afavorint de forma evident i descarada el bisindicalisme, és a dir el protagonisme d’UGT, CCOO i CSIF; un protagonisme que ni han sabut ni han pogut guanyar a les urnes ni als centres de treball de la Generalitat. És més, eixe silenci també es tradueix en l’expulsió de la Intersindical Valenciana de diverses comissions de treball Comissió de Plans de Pensions…- i de lacord de drets sindicals, de forma que afavoreixen a tres sindicats sobredotant-los de permanents sindicals que no els corresponen en funció ni dels vots ni les delegades i delegats.
Intersindical Valenciana qualifica l’actitud del Consell de covardia política davant de la constitució de la MGNI per assumir, sense cap objecció, la sentència del TS i la petició de dos sindicats que han demanat l’expulsió de la Intersindical i FSES; sense haver ni tan sols intentat posar en marxa mesures que revertiren la situació en la pràctica, com haguera estat transferir la negociació col·lectiva a la Mesa General de Negociació del personal funcionari i estatutari (MGNII) o simplement haver constituït la MGNI dacord amb els criteris que s’han usat des de 2007, de forma que hagueren estat presents tots els sindicats.
Finalment, Intersindical Valenciana anuncia una nova acció per al proper 5 de desembre, a les 11 hores, davant la Conselleria d’Hisenda, per reivindicar una solució al conflicte i per exigir la recuperació del poder adquisitiu perdut per les empleades i empleats públics. Una concentració que s’emmarca dintre de les mobilitzacions que s’allargaran durant tota la legislatura mentre no es restituesca el dret a la negociació col·lectiva i es milloren realment les condicions laborals de les empleades i empleats públics valencians. També s’interposaran els recursos jurídics per denunciar l’exclusió de la MGNI.
València, 15 de novembre de 2019

No hay comentarios: