Páginas

lunes, 14 de enero de 2019

Intersindical Valenciana convocarà vaga de 24 hores el 8M

Intersindical Valenciana, a requeriment del moviment feminista, ha de convocar vaga general de 24 hores per donar cobertura legal a totes les dones que “vulguen o puguen” fer vaga laboral el 8M i sortirem als carrers juntament amb la resta de dones, sense banderes, sense logos, perquè tenim un front comú el patriarcat i no necessitem significar per ser-hi.

Ens sobren els motius per a una vaga i per a tot tipus de mobilitzacions si veiem la crua realitat perquè en ple segle XXI les dones no tenim els mateixos drets que els homes (bretxa salarial, violencia masclista, pitjors condicions laborals, i un llarguíssim etcétera). A més, en aquest moment el rearmament del patriarcat amb el suport de determinats partits i mitjans de comunicació és ferotge. Aquests grups estan centrant el seu discurs en combatre el feminisme i les nostres reivindicacions, amb declaracions demolidores cap a les dones, les nostres lluites i els nostres èxits. Presenten un discurs totalment passat de moda, retrògad i fals, que hem refutat amb dades reals.

Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana, pensem que és fonamental que tota la societat siga conscient de la importància del paper que juguen les dones en el món i aquesta vaga és una oportunitat de visibilitzar-lo, de visibilitzar a totes.
Per altra part, des de la Intersindical Valenciana no es comparteix l’actuació de determinats sindicats que, sense tindre en compte al moviment feminista, se arroguen com “els aladids” de la causa feminista però sense comptar amb les feministes, un fet totalment inaceptable que s’ha repetit en els darrers tres any.
En 2017 es va convocar l’Aturada Internacional de les dones, com es pretenia parar a nivell laboral, davant possibles conseqüències per a les treballadores per abandonament del lloc de treball, Intersindical Valenciana, a requeriment del moviment feminista, va llançar una convocatòria de vaga general en forma de aturada de dues hores per tram de jornada laboral.
El 2018 ja vam ser més les organitzacions sindicals que, a requeriment del moviment feminista, vam convocar una vaga laboral general de 24h. En aquest moment les “grans centrals sindicals” es van desmarcar del moviment feminista i van convocar vaga en forma d’atur de dues hores. El 8M de 2018 va ser un dia sense precedents, el moviment feminista va ocupar els carrers, Intersindical Valenciana va donar suport legalment aquesta vaga i vam sortir als carrers a reivindicar els nostres drets juntament amb la resta de les dones de tots i cadascun dels diferents racons del País Valencià i de l’estat.
A l’octubre de 2018, a Xixón, es van reunir més de 500 dones representants de diferents col·lectius i organitzacions i de tots i cadascun dels territoris de l’Estat espanyol per parlar sobre el 8M de 2019, de forma unànime es va apostar de nou per una vaga general de 24h i com no podia ser d’una altra manera la Intersindical Valenciana donarà suport aquesta vaga i convocarà vaga general de 24 hores per al 8M de 2019. Però, la nostra sorpresa, és quan surten els “secretaris generals” de CCOO i UGT convocant vaga laboral de dues hores per al 8M de 2019 ignorant i sense fer cas al moviment feminista. De nou, aquests dos sindicat, s’arroguen un protagonisme que no els correspon i tot sense tindre en compte el treball d’un any realitzat pel moviment

No hay comentarios: